Tillbaka

Produktionsresidens Cirkus

Logga in och sök jobbet

Välkommen att söka cirkusresidens på Riksteatern!

Inom Riksteaterns uppdrag för det fria cirkusfältets utveckling kan du som artist, kompani och/eller regissör som är skriven i Sverige få möjligheten att söka via ett årligt OPEN CALL till ett tre veckor långt produktionsresidens. Perioden för utlysningen är oktober – november för alla årets residens. 

Produktionen du/ni söker med ska ha behov av att repetera 1:1 i en teater/blackbox samt ha en planerad premiär, speltillfällen, turné och/eller offentligt visningstillfälle. Riksteaterns produktionshus kan då stödja repetitionsarbetet teknisk enligt överenskommelse.  

Svar om din/er produktion har tilldelats ett residens sker i slutet av oktober.

Residensperioder: två perioder på tre veckor vardera. En period under våren och en period under hösten. 
Var: Riksteaterns produktionshus i Hallunda, Stockholm

Riksteatern erbjuder dig/er:
Tre veckors produktionsresidens i en basutrustad teater/blackbox enligt en överenskommen teknisk specifikation. Teater/blackboxen kan inkludera enkelt ljus/ljud, lagt dansgolv/matta och eventuella övriga tekniska önskemål. 

Ni har teknisk planeringssupport inför er residensperiod och viss teknisk support under pågående residensperiod. 
Under sista veckan i residensperioden ingår en work-in-progress-visning inklusive samtal med det konstnärliga teamet.

Produktionsmedel på 100 000 kronor utbetalas mot faktura och i på förhand redovisad budget, teknisk specifikation och produktionsresidensplanering. Eventuell boendeersättning på upp till totalt 10 000 kronor kan tillkomma om du eller någon i teamet inte är skriven i Stockholms län. 

Ansökningskrav – vem kan söka:
Du/ni ska vara skrivna i Sverige. Du/ni ska ha en produktion som har behov av att repetera 1:1 i en teater/blackbox samt ha en planerad premiär, speltillfällen, turné och/eller offentligt visningstillfälle. 

Vid frågor och/eller funderingar kontakta: 
Magali Bancel, Utvecklingsledare cirkus, magali.bancel@riksteatern.se
Ange Produktionsresidens @ Riksteatern Hallunda i ämnesraden.