Dansavdelningen

Dansavdelningen ska bidra till utveckling och spridning av dansen som konstform i hela landet genom samarbete med nationella, regionala och lokala aktörer och därmed ge koreografer och dansare utrymme att utveckla sitt konstnärskap.

Dansavdelningen ska säkerställa att Cullberg är ett danskompani med internationell lyskraft som håller sina traditioner levande och presenterar samtida dans av hög kvalité i Sverige och internationellt.

Dansavdelningen ska säkerställa att Riksteatern har en produktion av högkvalitativ scenkonst som möter de lokala riksteaterföreningarnas olika behov av repertoar och samtidigt ger arrangörerna förutsättningar för konstnärlig och publik utveckling. Riksteatern och Cullberg ska i samverkan med svenska och internationella aktörer bidra till den samtida dansens utveckling.

Dansen som konstart ska stärka Riksteaterns förmåga att verka i samtiden och bidrar till en ökad mångfald av konstnärliga uttryck, vilken ska utveckla och fördjupa mötet med publiken.

Dansavdelningen består av enheterna: Cullberg och Konstnärlig och publik utveckling (även kallad dansenheten).

Vad innebär tjänsten?

Sedan 2016 driver och etablerar Riksteatern regionala dansresidens i Sverige. Verksamheten växer såväl geografiskt som innehållsligt och går under 2019 in i en intensiv utvecklingsfas. För att möjliggöra etablering av nya geografiska platser samtidigt som pågående residens fördjupas och upparbetade kunskaper ges spridning söker vi nu en koordinator som kan arbeta under ledning av verksamhetsutvecklaren vid dansavdelningen. Det är en allmän visstidsanställning på 50 % och anställningen är på ett år. Start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Sökande är med fördel stationerad utanför Stockholm och har god kännedom om teaterföreningarnas arrangörsverksamhet och publikarbete samt hur  Riksteatern arbetar med att sprida dansen och att nå ut till nya publikgrupper genom projekt och regionala residens.

Som nationell koordinator för de regionala dansresidensen ska du ta tillvara lokalt specifika möjligheter och synergier och samtidigt sätta dessa samman i ett nationellt perspektiv. Konstnärlig bakgrund är inte nödvändig men vana vid processarbete i projekt tillsammans med varierade intressegrupper och deltagare är en förutsättning. Du kommer ha kontakt med konstnärer, arrangörer och aktuella ingående parter och utgöra länken som säkerställer att alla kan jobba framåt och nå gemensamt uppsatta mål.

Vad är viktigt för tjänsten?

Vi söker dig som har förenings- och medlemserfarenhet som dessutom har kännedom om Riksteaterns organisation. Du ska även ha erfarenhet av projektledarrollen. I tjänsten kommer stor vikt att ligga på samverkan mellan organisationer och aktörer inom regionen. Det är därför nödvändigt att du förstår vikten av regional samverkan och att du kan omsätta den i verksamhet med arrangörer, konstnärer och publik. Har du arbetat inom en folkrörelse tidigare är det meriterande, likaså tidigare erfarenhet av publikarbete, arrangörskap samt kontakt med konstnärer.

För att kunna axla rollen bra tror vi att du behöver ha goda kunskaper inom ekonomi; budget och uppföljning, samt att du behärskar MS Office-paketet väl. Du behöver även ha kunskaper inom kulturpolitik, civilsamhället och folkrörelser.  Du behöver inneha körkort och tillgång till egen bil. Då ditt arbete innebär mycket kontakt med arrangörer, konstnärer och andra parter så kräver arbetet att du har en god kommunikativ förmåga. Du måste även trivas i koordinatorrollen och inte ha några svårigheter med att vara utåtriktad och skapa nya samt underhålla redan befintliga kontakter.  Rollen kommer även kräva att du har en god samarbetsförmåga och att du är självgående.

Övrigt            

Allmän visstidsanställning på ett år. Deltid 50 % med start så snart som möjligt/enligt överenskommelse.

Körkort och tillgång till egen bil ett krav för tjänsten.

För mer information kontakta:

Mia Larsson, danschef, telefon: 08-531 99 307
Charly Wassberg Borbos, teaterförbundet avd.15, telefon: 073-063 66 08
Alexander Pudas, personalspecialist, telefon: 073-063 69 08

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Så snart som möjligt eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2019/19
Publicerat 2019-05-29
Sista ansökningsdag 2019-06-12

Wróć do ofert pracy