Vad innebär tjänsten?

Som digital kommunikatör på Riksteatern jobbar du på enheten PR och kommunikation. Du arbetar både operativt och redaktionellt med att hitta, skapa och förmedla innehåll som speglar hela Riksteatern och som bidrar till ökad synlighet och mer publik till våra föreställningar. Men även strategiskt där du ansvarar för att driva Riksteaterns digitala kanaler framåt. Enheten jobbar övergripande med att coacha Riksteaterns lokala föreningar i utveckling av digital närvaro och dialog, i syfte att skapa långsiktiga, lojala och lönsamma relationer. Du jobbar nära andra kommunikations- och marknadsfunktioner.

Vad är viktigt för rollen?

Vi söker dig digitala virtuos som tillsammans med oss ska ta Riksteaterns kanaler till nästa nivå. Du är en fena på copy och brinner för att skapa innehåll som engagerar. Att ta fram och implementera spridnings- och kanalstrategier är du helt bekväm med. Du har fingertoppskänsla för kommunikation som inspirerar, utmanar och skapar värde hos mottagarna.

Du är en erfaren kommunikatör med dokumenterad erfarenhet av att jobba både strategiskt och producerande med digital kommunikation på en hög nivå. Kanske har du varit på en annan institution där du drivit eller varit en del av en digital förändringsresa.

Vi ser det som en självklarhet att du har bra koll på hur man optimerar användandet av foto, film och text i våra digitala kanaler. Omvärldsbevakning är en självklar del av ditt dagliga arbete. Du är kreativ och modig och du växlar vant mellan plattformar och innehåll utifrån målgrupp och mål. Du vill skapa innehåll som både syns, hörs och engagerar. Att du behärskar svenska och engelska flytande är en förutsättning för denna tjänst.

Du är strategisk och du identifierar visioner och långsiktiga mål samt planerar aktiviteter för att nå dit. Du tar initiativ och kommer med nya förslag till arbetssätt. Du kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning. Du identifierar och genomför aktiviteter som leder i målets riktning.

Övrigt

Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid under ca ett år med placering i Hallunda, utanför Stockholm. Tillträde i början av april. Visst kvälls- och helgarbete kan förekomma. Resor ingår i tjänsten.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2
Kontakt
  • Robin Olsson, chef Kommunikation och PR, 08-531 99 100
  • Kajsa Åsheim, personalspecialist, 08-531 99 205
Facklig företrädare
  • Charly Wassberg Borbos, Teaterförbundet Avd. 15, 08-531 99 362
Publicerat 2019-01-25
Sista ansökningsdag 2019-02-11

Wróć do ofert pracy