Riksteatern

Teknik & ateljéers uppdrag

Teknik och ateljéer är en avdelning inom Riksteatern vars uppdrag är att medverka till de publika scenkonstupplevelserna genom att med kompetens, hög kvalité och konstnärlighet, resurseffektivitet och professionellt bemötande bemanna, utrusta, göra dekor samt kostym, mask och peruk till Riksteaterns produktioner. Teknik & Ateljéer förvaltar och utvecklar Riksteaterns tekniska kunskaper, erfarenheter och material samt bidrar till Riksteaterns uppdrag att främja scenkonstens och kulturens utveckling.

Teknik och ateljéer består av fyra enheter - Kostym & Rekvisita, Scenteknik, Ateljéerna samt Ljud, ljus och bild.

Enheten för Ateljéer och Verkstäder består av målare, snickare, smed, tapetserare samt mask och peruk, totalt 10 medarbetare.

Vad innebär tjänsten?

I din sektionsledande roll planerar, budgeterar, orderhanterar och fakturerar du ditt och smedjans arbete. Du deltar tillsammans med kollegor i produktionsprocesserna inför dekorframtagning, tar fram konstruktioner och ritningar till dekorer. Du sköter även inköp av material.

Som smed utarbetar du konstruktionslösningar för Riksteaterns dekorer och smider enligt dessa. Specifikt för Riksteatern är vår turnerande verksamhet som ställer särskilda krav även på dekoren och innebär att vi i normalfallen använder aluminium.

Vad är viktigt för rollen?

Vi söker dig som är en skicklig smed och har en gedigen erfarenhet och kunnande i konstruktionsarbete. Du har minst en 3-årig gymnasieutbildning på industritekniska programmet eller verkstadstekniskt eller motsvarande.

Du behöver ha erfarenhet av att ha ritat och konstruerat i CAD.

Som sektionsledande smed är det viktigt att du är strukturerad, noggrann och serviceinriktad eftersom kvalitén på det vi gör bygger på att var och en av oss tar ansvar för såväl de egna arbetsuppgifterna som gruppens sammantagna. Det är viktigt att du har lätt för att samverka med andra och att du gillar att jobba i grupp. Vi ser gärna att du kan tolka och förstå konstnärliga idéer.

Övrigt:

Tjänsten är placerad i Hallunda, Stockholm och är en tillsvidareanställning med en initial provanställning på 6 månader. Tillsättning är planerad till april 2019 alternativt enligt överenskommelse.

För mer information kontakta:

Bo Andersson, Chef för Ateljéer & Verkstäder, 08-531 99 451

Karin Morell Hammarsten, Personalspecialist, 08-531 99 467.

Martin Ekman, facklig representant för Teaterförbundet, avdelning 15, 070-682 97 28

Vi vill ha din ansökan inklusive CV och referenser senast den 7 januari 2019

Välkommen med din ansökan!

Gå in på www.riksteatern.se för att söka tjänsten och för mer information eller klicka på denna länk:https://riksteatern.varbi.com/se/what:job/jobID:239092/

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/37
Kontakt
  • Bo Andersson, 08-531 99 451
  • Karin Morell Hammarsten, 073-063 66 85
Facklig företrädare
  • Martin Ekman, 070-682 97 28
Publicerat 2018-11-23
Sista ansökningsdag 2019-01-07

Wróć do ofert pracy