Teknik & ateljéer

Teknik & Ateljéer är en avdelning inom Riksteatern vars uppdrag är att medverka till de publika scenkonstupplevelserna genom att med kompetens, hög kvalité och konstnärlighet, resurseffektivitet och professionellt bemötande bemanna, utrusta, göra dekor samt kostym, mask och peruk till Riksteaterns produktioner. Teknik & Ateljéer förvaltar och utvecklar Riksteaterns tekniska kunskaper, erfarenheter och material samt bidrar till Riksteaterns uppdrag att främja scenkonstens och kulturens utveckling. T & A består av fyra enheter - Kostym & Rekvisita, Scenteknik, Ateljéerna samt Ljud, Ljus och Bild (LLB).

Vi behöver utöka våra enheter med ett antal kunniga, kommunikativa, lösningsinriktade, strukturerade och socialt kompetenta tekniker som ska arbeta både under repetition och turné på vårens produktioner som huvudsakligen löper i perioder mellan augusti 2021 till december 2021. Tjänsterna är visstidsanställningar som varierar i längd beroende på aktuell produktion. Vissa av tjänsterna kan komma att kombineras med uppdrag som turnéledare. Det är ett krav att du har B-körkort samt att du har erfarenhet av att turnera och har arbetat med teater och/eller dans. Övriga krav, se under respektive enhets beskrivning.

Vi arbetar i en mängd olika typer av produktioner och möter i vardagen alla slags människor inklusive utländska samarbetspartners. Det är därför meriterande om du behärskar svenskt teckenspråk och/eller något utomeuropeiskt språk. Även relevant erfarenhet från andra länder är meriterande.

Den tekniska delen av scenkonstbranschen i Sverige har en mycket ojämn könsfördelning. Detta återspeglas även hos Riksteatern där LLB och scenteknikenheterna är starkt mansdominerade medan Kostym och rekvisitaenheten är starkt kvinnodominerad. Vi har ambitionen att motverka att denna starka könsuppdelning mellan olika yrken består i längden. Vi arbetar aktivt med att bredda poolen av sökanden, genom noggrann, saklig och samlad bedömning av olika kompetenser hoppas vi kunna se en utveckling som motverkar könssegregationen.

Tekniker på Kostym & Rekvisita:

Arbetet kräver gedigen erfarenhet av teaterarbete, grundläggande sömnad, hantering och framtagning av rekvisita, samt administrativt kunnande. Kunskaper i stilhistoria och materiallära är meriterande.

Tekniker på Scenteknik:

Arbetet kräver erfarenhet och kompetens av att vara arbetsledande scenmästare, mycket gott administrativt kunnande och datorvana.

Tekniker på Ljud, Ljus och Bild (LLB):

Du kommer att ansvara för en kombination av teknik som behövs under föreställningarna. Teknikområdena är i första hand ljud, ljus, och bild.

Samtliga tjänster kräver en dokumenterad kompetens baserad på erfarenhet eller utbildning inom dessa teknikområden.

Övrigt

Mer information om respektive produktion kan du finna på www.scenkonstportalen.se och www.riksteatern.se

Har du frågor om tjänsterna? Kontakta:

Malin Eriksson, chef Kostym & Rekvisita, telefonnummer: 08-531 99 212

Mikael Ekbäck, chef Scenteknik, telefonnummer: 070-510 49 07

Carl Rosengren, chef LLB, telefonnummer: 070-637 59 74 

Karin Gunnarsson, Teaterförbundet avdelning 15, telefonnummer: 08-531 99 178

Välkommen med din ansökan!

Ansök senast den 18 april!

För mer information och för att söka tjänsterna, klicka på respektive enhet:

Scenteknik

Kostym och rekvisita

LLB

 

 

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Hallunda
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/12
Publicerat 2021-03-30
Sista ansökningsdag 2021-04-18

Tilbake til ledige stillinger