Detta är ditt sammanhang
Riksteatern vill bjuda på scenkonstupplevelser som drabbar och dröjer sig kvar – oavsett vem du är eller var du bor. Med över 200 lokala riksteaterföreningar finns vi alltid nära. Teateravdelningen ska säkerställa att Riksteatern har en produktion av högkvalitativ scenkonst att erbjuda våra arrangörer.

Som dramaturg på Riksteatern kommer du vara en del av enheten Dramaturgiat & Ensemble, en enhet som med dig inräknat är sju personer plus enhetschef Anna Novovic, biträdande teaterchef.

Vad innebär tjänsten?
Som dramaturg kommer du att vara aktiv i Riksteaterns repertoar- och produktionsarbete. Det innebär bl.a. att arbeta nära dramatiker som textdramaturg, bedöma idéer som inkommit till enheten samt arbeta som föreställningsdramaturg och stötta produktioner fram till premiär. Du kommer också att arbeta uppsökande med att leta intressanta pjäser och upphovspersoner både nationellt och internationellt.

Vad är viktigt för rollen?
Vi söker dig som har stor erfarenhet av att arbeta som text- och föreställningsdramaturg och som har dokumenterad erfarenhet av repertoarläggning. Du har en examen från konstnärlig högskola alternativt minst tre års erfarenhet av att arbeta som dramaturg. Du har en stor kännedom om scenkonstbranschen och upphovspersoner, både nationellt och internationellt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda samtal och workshops samt att skriva olika typer av kommunikativt material, så som program- eller säljtexter.

Det är meriterande om du dessutom kan läsa texter på ett språk utöver svenska och engelska. En del av arbetet kommer att ske i det digitala verktyget Microsoft Office 365 så det är en förutsättning att du är en van användare av detta.

Du är prestigelös och kan enkelt anpassa ditt arbetssätt efter förändrade förutsättningar.  Rollen kräver också att du är välformulerad, analytisk och att du arbetar metodiskt för att nå våra gemensamma mål. Du är bra på och tycker om att kommunicera och samarbeta med många olika typer av människor.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, som inleds med 6 månaders provanställning, med placering i Hallunda, utanför Stockholm. Tillträde sker i augusti 2021. Resor ingår i tjänsten och visst kvälls- och helgarbete förekommer.

Kontaktinformation

Anna Novovic, biträdande teaterchef, 076 – 868 51 07

Karin Morell Hammarsten, Personalspecialist, 073-063 66 85

Mårten Andersson, facklig representant, Avdelning 15, 070-424 05 16

Välkommen med din ansökan senast den 26 april!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2021
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/5
Publicerat 2021-03-22
Sista ansökningsdag 2021-04-26

Tilbake til ledige stillinger