Barn & Unga producerar scenkonst för den unga publiken, engagerar unga i projekt och leder utvecklings/fördjupnings arbete när det gäller scenkonst för, med och av unga.

Genom scenkonst vill Barn & Unga förmedla berättelser och bilder som gestaltar barn och ungas komplexa vardag och som tar spjärn mot de enkla förklaringarna. Vi arbetar med scenkonstnärer och aktörer som sätter en stor vikt vid publiken och det konstnärliga tilltalet. Vi söker nutida uttryck som engagerar den unga publiken, och vi har processer som involverar unga i det konstnärliga skapandet.

Om pjäsen
Pjäsen handlar om Cynthia, vars föräldrar är inflyttade till Sverige från Libanon, som växer upp i ett samhälle hon inte riktigt känner igen sig i. I pjäsen möter den äldre Cynthia den yngre versionen av sig själv och tillsammans nystar de upp historier från uppväxten, men upplever dem helt olika. En nyskriven pjäs om att växa upp i två olika kulturer, med känslan av vara främmande både i sin familj och i skolan. Om att hitta sin identitet när man växer upp i mellanförskap med rasism och mobbing. Cynthia spelas av två olika skådespelare. En föreställning för högstadiet på turné i gymnastiksalar runtom i landet under vår 2020 – och spelperiod i Örebro höst 2020. Pjäsen är skriven av Chantale Hannouch och sätts upp i samarbete med Örebro länsteater.

Vi söker:
Vi söker två kvinnliga skådespelare som ska gestalta samma karaktär vid två olika åldrar:

  • En skådespelare till rollen den yngre Cynthia. Karaktären är en tonårig tjej. 
  • En skådespelare till rollen den äldre Cynthia. Karaktären är en ung kvinna.

För båda rollerna gäller att du har:

  • erfarenhet av att jobba i professionella scenproduktioner,
  • erfarenhet att jobba i workshopform med textmaterial,
  • egna erfarenheter som anknyter till tematiken och som underlättar hur du relaterar till texten/materialet,
  • ett utseende som kan bedömas ha förutsättningar att på ett trovärdigt sätt gestalta en karaktär från Mellanöstern, det är dock ej krav att ha ursprung i vare sig Libanon specifikt eller ett annat Mellanösternland.

Övrigt
Vi gör ett första urval utifrån de ansökningar som kommer in och kallar därefter till audition. Audition kommer att äga rum den 9 och 10 mars på Riksteatern i Hallunda, Stockholm. Repetitioner påbörjas i januari 2020. Turnén pågår vår 2020 med efterföljande spelperiod i Örebro höst 2020.

Välkommen med din ansökan!
Vi vill att du i din ansökan bifogar CV och personliga brev. Vi behandlar ansökningar löpande. Sista ansökningsdatum är 15/2.

Anställningsform Prosjekt lenger enn 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Botkyrka och Örebro
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/5
Kontakt
  • Jenny Engström, 070 637 78 90
  • Kajsa Åsheim, 08-531 99 205
Publicerat 2019-02-01
Sista ansökningsdag 2019-02-17

Tilbake til ledige stillinger