Vad innebär tjänsten?

Som teckenspråkstolk arbetar du på enheten Tyst Teater på Riksteatern. Tyst Teater producerar och förmedlar turnerande scenkonstverksamhet på teckenspråk av och med döva samt teckenspråkiga konstnärer och kulturarbetare. Verksamheten inom Tyst Teater bygger på dialog med teckenspråkiga. Tyst Teater har även ett internationellt uppdrag, som ska möjliggöra delaktighet för döva i ett globalt perspektiv.

Enheten Tyst Teater, som är en del av Teateravdelningen, består av 7 medarbetare och du rapporterar till verksamhetsledaren. Som teckenspråkstolk tolkar du i många olika situationer hos Riksteatern, exempelvis vid personliga möten, gruppmöten samt under repetition. Enligt god tolksed tar du ansvar för dina tolkuppdrag såväl inför, under som efter.

Du har även hand om administrativa uppgifter som tolkbokningar i huset, ansökan till arbetsförmedlingen samt kontakt med Tolkcentralen.  

Du är en del av Riksteaterns Tyst Teater, vilket innebär att du arbetar i ett bikulturellt och tvåspråkigt arbetslag.

Vad är viktigt för rollen?

Du har en godkänd tolkutbildning av tolk- och översättarinstitutet, eller likvärdig utbildning samt har några års yrkeserfarenhet som teckenspråkstolk. Du har mycket goda kunskaper i svenskt teckenspråk och i svenska språket i såväl skrift som kommunikation. Då vi även arbetar en del på engelska vill vi att du är bekväm med att tala engelska i ditt arbete. Har du erfarenhet att tolka inom scenkonst är det en fördel. Vi ser gärna att du kan internationella tecken eller är öppen för att försöka kommunicera med t.ex. kroppsspråk och gester.

Du är serviceinriktad, vilket märks på att du är öppen, utåtriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har intresse för och vilja att hjälpa andra. Du har integritet och är professionell i din yrkesroll. Du identifierar negativa normer och agerar för att förändra dem. Du är bra på att arbeta självständigt, utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning och du styr självständigt ditt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod.

Övrigt

Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Hallunda, utanför Stockholm. Det är ett vikariat under ett år med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde sker efter överenskommelse, så snart som möjligt. Visst kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Prosjekt lenger enn 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/22
Kontakt
  • Mindy Drapsa, verksamhetsledare, 0735086692 (SMS)
  • Kajsa Åsheim, personalspecialist, 08-531 99 205
Facklig företrädare
  • Ylva Björklund, Teaterförbundet Avd. 15, 0706375766 (SMS)
Publicerat 2018-08-23
Sista ansökningsdag 2018-09-17

Tilbake til ledige stillinger