Teknik & ateljéer, Scenteknik

Teknik & Ateljéer är en avdelning inom Riksteatern vars uppdrag är att medverka till de publika scenkonstupplevelserna genom att med kompetens, hög kvalité och konstnärlighet, resurseffektivitet och professionellt bemötande bemanna, utrusta, göra dekor samt kostym, mask och peruk till Riksteaterns produktioner. Teknik & Ateljéer förvaltar och utvecklar Riksteaterns tekniska kunskaper, erfarenheter och material samt bidrar till Riksteaterns uppdrag att främja scenkonstens och kulturens utveckling. T & A består av fyra enheter - Kostym & Rekvisita, Scenteknik, Ateljéerna samt Ljud, Ljus och Bild (LLB).

Vi söker nu en kompetent person för att arbeta tillsammans med oss på Scenteknikenheten.

Vad innebär tjänsten?

Som projektledare scenteknik fungerar du som scenteknisk expert och sköter planeringen på de produktioner där scenmästaren kommer in sent. Du har hand om den dagliga arbetsledningen av den tekniska- och den lokala personalen inom produktionen/projektet. I funktionen ingår även att vid behov arbeta som scenmästare. Som scenmästare är du teknisk samordnare med ansvar för planering och arbetsledning i de produktioner som du är placerad på.

Vad är viktigt för rollen?

Du har teknisk utbildning/projektledarutbildning och/eller praktisk erfarenhet inom området. Du är certifierad inom riggning och ställningsbyggnad. Du har jobbat som scenmästare och har erfarenhet av teaterteknik med inriktning på turné. Du har truckkörtkort och erfarenhet av att jobba med mobila arbetsplattformar. Det är önskvärt att du har erfarenhet av projektledning. Du har B-körkort (gärna C) och använder dagligdags datorn och de vanligaste programvarorna. Det är meriterande om du har jobbat i AutoCAD.

Vi arbetar i en mängd olika typer av produktioner och möter i vardagen alla slags människor inklusive utländska samarbetspartners. Det är därför meriterande om du behärskar svenskt teckenspråk och/eller något utomeuropeiskt språk. Även relevant erfarenhet från andra länder är meriterande.

Scenteknikbranschen är starkt mansdominerad. Vi eftersträvar därför en jämnare könsbalans.

Kompetenser som är viktiga för rollen är strukturerad, god samarbetsförmåga, kreativ och lösningsorienterad.

Som person är du bra på att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du uppmärksammar andras synpunkter, delar med dig av dina kunskaper och tar del av andras.

Du kommer med idéer på möjliga lösningar för- och inom scenteknik, dessa idéer bearbetar du och genomför.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en 6 månaders provanställning

Tjänsteort är Norsborg. Visst kvälls- och helgarbete kan förekomma. Resor ingår i tjänsten.

 

För mer information kontakta:

Mikael Ekbäck, chef för scenteknik, tel: 070-637 59 24

Martin Ekman, facklig representant, Teaterförbundet, avdelning 15 tel: 072-74 3 41 83

Alexander Pudas, personalspecialist tel: 073-063 69 08

Välkommen med din ansökan!

Ansök senast den 2 juni 2019.

Gå in på www.riksteatern.se för att söka tjänsterna och för mer information eller klicka på denna länk: https://riksteatern.varbi.com/se/what:job/jobID:271501/

På Riksteatern jobbar vi med kompetensbaserad rekrytering. Det innebär kortfattat att vi definierar vilka kompetenser/krav vi efterfrågar i våra funktioner/tjänster. Du kommer att få svara på ett antal frågor (obligatoriska) i vårt ansökningssystem kopplade till de grundläggande krav som vi har. Det underlättar vårt arbete med kompetensbaserad rekrytering, och vi tackar på förhand för att du hjälper till.  

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/18
Kontakt
  • Alexander Pudas, 08-531 991 00
  • Mikael Ekbäck, 08-531 93 22
Facklig företrädare
  • Martin Ekman, 072-74 34 183
Publicerat 2019-05-17
Sista ansökningsdag 2019-06-02

Terug naar vacatures