Riksteatern Värmland är en regional ideell förening inom Riksteaterorganisationen samt ett samverkansorgan för länets ideella scenkonstarrangörer som även stöttar utveckling av nya arrangörsföreningar på uppdrag av Region Värmland

Vad innebär tjänsten?
Som verksamhetsledare för Riksteatern Värmland är du en del av att utveckla Värmlands kulturliv. Arbetet ska bidra till att scenkonsten når nya publikgrupper, med särskilt fokus på barn och unga.  Du arbetar på uppdrag av styrelsen i Riksteatern Värmland och ditt arbete är i stor utsträckning självständigt. Samtidigt är du en del av den nationella folkrörelsen Riksteatern. Ditt arbete utgår ifrån styrelsens verksamhetsplan, det regionala uppdraget samt Riksteaterns kongressbeslut. I arbetet har du många kontaktytor såväl inom regionen som nationellt och internationellt. I tjänsten ingår arbetsledaransvar.

Vad är viktigt för rollen?
Vi tror att du har en akademisk utbildning, inom kultur eller projektledning alternativt motsvarande erfarenhet förvärvad i arbetslivet. Du har ett intresse för scenkonst och kultur. Du är en erfaren projektledare och har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har goda ekonomikunskaper och har arbetat med budget och uppföljning. Du har god kulturpolitisk kunskap samt är väl insatt i civilsamhällesfrågor. Du har god datorvana och behärskar Officepaketet väl. Kan du även Adobe-programmen, särskilt In Design och Photoshop, är det bra.

Har du arbetat i en folkrörelse är det en fördel. Det är även meriterande att ha erfarenhet av publikarbete och arrangörskap. Har du kännedom om Värmlands kulturliv och ett nätverk inom detsamma, är också det en tillgång.

Vi ser att du är drivande i ditt arbete, är självgående och tar ansvar, planerar och genomför. Du är en kommunikativ person som uttrycker dig välformulerat och tydligt i tal och skrift samt anpassar kommunikationen till situation och mottagare. Förutom svenska är även engelska ett förekommande arbetsspråk, varför vi vill att du är bekväm med att använda båda språken till vardags, såväl muntligt som skriftligt. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och du skapar kontakter och underhåller relationer. Då tjänsten innebär att jobba med flera parallella uppgifter, högt som lågt, är det viktigt att du är stresstålig och kan prioritera och fokusera på de för stunden viktigaste arbetsuppgifterna samt behålla ditt lugn oavsett omständigheterna.


Övrigt
Tjänsten är en heltidstjänst med placering i Karlstad. Den inleds med en sex månaders provanställning med avsikt att övergå till en tillsvidareanställning. Tillträde sker 1/8. Arbetstiden är oreglerad och kan vara förlagd till kvällar och helger. Resor ingår i tjänsten och du behöver ha körkort och tillgång till egen bil.

För mer information, kontakta:

Leif Persson, telefon 070-222 96 78

Angelica Rage, telefon 070-661 24 04

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 18/2 2019. Skicka din ansökan till leif@riksteaternvarmland.se och bifoga CV och personligt brev, inklusive löneanspråk. Märk din ansökan i ämnesraden med ”Ansökan verksamhetsledare”

 

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4
Publicerat 2019-01-31
Sista ansökningsdag 2019-02-18

Retour aux postes vacants