Riksteatern söker projektledare bild

Är du en person som ständigt är nyfiken på ny teknik och utveckling inom bildområdet? Vill du jobba i ett kreativt sammanhang med härliga kollegor? Har du dessutom erfarenhet av projektledning? Då ska du söka tjänsten som projektledare bild på ljus, ljud och bildenheten (LLB) hos oss på Riksteatern!

Vad innebär tjänsten?

Som projektledare bild är du en del i ett team på två personer som gemensamt ansvarar för inköp, planering, logistik, service, support och teknisk utveckling avseende Riksteaterns bildutrustning.

Som projektledare bild supportar du såväl de turnerande teknikerna som kollegorna i huset och det kan förekomma utryckningar till våra turnéer vid behov. På många av våra turnéer jobbar vi med projektioner, mappningar och LED-skärmar av olika slag. Det kan tidvis vara ett högt tempo vid arbetstoppar.

Teknisk projektledning och produktion av Riksteaterns digitala sändningar, såsom livesändningar, streamingprojekt och dubbelriktade sändningar över fiber är en också del av ansvarsområdena.

Vad är viktigt för rollen?

Du är utbildad och/eller har en gedigen arbetslivserfarenhet från/bild/event/TV/scenkonstbranschen som bildtekniker.

Du har erfarenhet av projektledning.

Du har god datorvana, både i Mac och PC, och har grundläggande kunskaper i nätverksteknik. B-körkort samt svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Du är van att arbeta med Qlab, Hippotizer och Premiere pro, bildteknik och projektioner samt LED-skärmar. Du har goda kunskaper inom starkström och elektronik. Om du dessutom har kunskaper i Isadora så är det ett plus.

Det är meriterande om du har erfarenhet som servicetekniker och/eller har jobbat med bildproduktion.

Vi arbetar i en mängd olika typer av produktioner och möter i vardagen alla slags människor inklusive utländska samarbetspartners. Det är därför meriterande om du behärskar svenskt teckenspråk och/eller något utomeuropeiskt språk. Även relevant erfarenhet från andra länder är meriterande.

LLB-enheten är starkt mansdominerad. Vi eftersträvar därför en jämnare könsbalans.

Du är en strukturerad, kunnig och pedagogisk bildtekniker. Du är du bra på att samarbeta, du uppmärksammar andras synpunkter, delar med dig av dina kunskaper och tar del av andras. Som person har du förmåga att komma med nya infallsvinklar, idéer, lösningar och förverkligar dem.  

Övrigt

Tjänsten är en allmän visstidsanställning till och med juni 2020 med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten är på 100 %, med varierande arbetstider. Tjänsteort är Norsborg. Visst kvälls- och helgarbete kan förekomma. Resor ingår i tjänsten och du behöver ha körkort.  

För mer information kontakta:

Karin Anghammar, teknisk chef och tf. chef LLB, tel: 070-682 97 01

Charly Wassberg Borbos facklig representant för Teaterförbundet, avdelning 15, tel: 073-063 66 08

Alexander Pudas, personalspecialist tel: 073-063 69 08

Välkommen med din ansökan!

Ansök senast den 7 augusti 2019.

Gå in på www.riksteatern.se för att söka tjänsterna och för mer information.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/20
Kontakt
  • Alexander Pudas, 08-531 991 00
  • Karin Anghammar, 08-531 99 331
Facklig företrädare
  • Charly Wassberg Borbos, Teaterförbundet Avd. 15, 08-531 99 362
Publicerat 2019-06-07
Sista ansökningsdag 2019-08-07

Takaisin avoimiin työpaikkoihin