Riksteatern

Riksteatern söker turnerande bildproducent

Teknik & Ateljéer är en avdelning inom Riksteatern vars uppdrag är att medverka till de publika scenkonstupplevelserna genom att med kompetens, hög kvalité och konstnärlighet, resurseffektivitet och professionellt bemötande bemanna, utrusta, göra dekor samt kostym, mask och peruk till Riksteaterns produktioner. Teknik & Ateljéer förvaltar och utvecklar Riksteaterns tekniska kunskaper, erfarenheter och material samt bidrar till Riksteaterns uppdrag att främja scenkonstens och kulturens utveckling. T & A består av fyra enheter - Kostym & Rekvisita, Scenteknik, Ateljéerna samt Ljud, Ljus och Bild (LLB).

Vi söker nu en kompetent person för att arbeta tillsammans med oss i Barn & Unga-produktionen Blod Svett och Tårar som ska ut på turné i gymnastiksalar hösten 2019.

Vad innebär tjänsten?

Som turnerande bildproducent arbetsleder du produktionens turnerande videoteam. Ditt uppdrag är att bidra till föreställningens berättelse genom att bildmixa det livefilmade material som skickas trådlöst från fotograferna och lägga upp det på LED-skärmar i scenrummet. Du sitter på en plats utanför scenrummet och arbetsleder fotograferna med hjälp av trådlös kommunikation och har även en tät kommunikation med ljus/ljudteknikern inne i scenrummet.

Du kommer att vara tekniskt ansvarig för bildtekniken i föreställningen, samt arbetsleda riggning och riv av denna. Du är med och väljer ut lämpliga lokaler att filma scener i, samt är behjälplig med andra uppgifter som finns i ett turnéteam. Under repetitionsperioden kommer ett utforskande arbete att pågå där man prövar olika arbetssätt och du deltar på ett naturligt sätt i denna konstnärliga process. 

Vad är viktigt för rollen?

Du är utbildad inom eller har dokumenterade kunskaper och erfarenhet av videoteknik inklusive LED-skärmar, ljudupptagning och ljussättning för rörlig bild. Du har en god kompetens i visuellt berättande. Du är stresstålig, flexibel och uppfinningsrik och har ett tekniskt intresse såväl som god teknisk kompetens. Du är van att felsöka och lösa tekniska problem på ett innovativt sätt. Du är en van arbetsledare som gillar att testa olika arbetssätt och du har en god social kompetens och är prestigelös.

Det är meriterande om du har kunskaper och erfarenhet inom följande områden: turné, ljus- och ljudteknik, trådlösa livesändningar och teaterarbete.

Övrigt

Tjänsten är visstidsanställning på heltid, med varierande arbetstider under perioden 2/9-18/12 2019. Tjänsteort är Norsborg och arbetet innebär resor under turnéperioden enligt vårt lokala arbetstidsavtal.

För mer information kontakta:

Henrik Malmberg, chef Ljud, Ljus och Bild, tel.08- 531 99 136

Holger Tistad, facklig representant,Teaterförbundet, avdelning 15, tel. 070-406 38 43

 

Välkommen med din ansökan!

Vi vill ha din ansökan inklusive CV och referenser, senast den 11 januari 2019.

För mer information gå in på: https://www.riksteatern.se/om-oss/jobb/ alt sök via denna länk:https://www.riksteatern.se/om-oss/jobb/

 Anställningsform Määräaikainen 3-6 kuukautta
Anställningen avslutas 2019-12-18
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/40
Kontakt
  • Henrik Malmberg, 08-53199136
Facklig företrädare
  • Charly Wassberg Borbos, Teaterförbundet Avd. 15, 08-531 99 362
Publicerat 2018-12-18
Sista ansökningsdag 2019-01-11

Takaisin avoimiin työpaikkoihin