LLB hanterar bemanning, utrustning, underhåll, förvaltning samt teknisk utveckling inom området Ljud Ljus och Bild i Riksteaterns verksamhet. Enheten bär kompetens och erfarenhet inom sina arbetsområden och med spets i hur dessa hanteras inom turnerande teater.
Ljud-, ljus- och bildutrustning som köpts in av Riksteatern via produktioner förvaltas av enheten.

Riksteatern söker turnerande videofotografer

Teknik & Ateljéer är en avdelning inom Riksteatern vars uppdrag är att medverka till de publika scenkonstupplevelserna genom att med kompetens, hög kvalité och konstnärlighet, resurseffektivitet och professionellt bemötande bemanna, utrusta, göra dekor samt kostym, mask och peruk till Riksteaterns produktioner. Teknik & Ateljéer förvaltar och utvecklar Riksteaterns tekniska kunskaper, erfarenheter och material samt bidrar till Riksteaterns uppdrag att främja scenkonstens och kulturens utveckling. T & A består av fyra enheter - Kostym & Rekvisita, Scenteknik, Ateljéerna samt Ljud, Ljus och Bild (LLB).

Vi söker nu två kompetenta personer för att arbeta tillsammans med oss i Barn & Unga-produktionen Blod Svett och Tårar som ska ut på turné i gymnastiksalar hösten 2019.

Vad innebär tjänsten?

Som turnerande videofotograf ingår du i produktionens turnerande videoteam. Ditt uppdrag är att vara rörlig med handkamera och filma skådespelare som du följer i olika lokaler i och utanför scenrummet. Det du filmar skickas trådlöst till en bildproducent som i sin tur skickar in sin bildmix till en skärm på scenen. Du kommer även följa skådespelarna in på scenen och filma dem, dvs du är även statist.

Du kommer även rigga teknik för föreställningen, bl a skärmarna i scenrummet och vara med och välja ut lämpliga lokaler att filma scener i, samt vara behjälplig med andra uppgifter som finns i ett turnéteam. Under repetitionsperioden kommer ett utforskande arbete att pågå både konstnärligt och tekniskt där vi prövar olika arbetssätt.

 

Vad är viktigt för rollen?

Du är utbildad inom eller har dokumenterade kunskaper och erfarenhet som filmfotograf med handkamera, samt av videoteknik, ljudupptagning och ljussättning för rörlig bild. Du är flexibel och uppfinningsrik och har ett tekniskt intresse. Du är van att felsöka och lösa tekniska problem på ett innovativt sätt. Du gillar att testa olika arbetssätt, du har en god social kompetens och är prestigelös.

Det är meriterande om du har kunskaper och erfarenhet inom följande områden: turné, bild-, ljus- och ljudteknik, projiceringar, LED-skärmar, bildmix, trådlösa livesändningar och teaterarbete.

Övrigt

Båda tjänsterna är visstidsanställningar på heltid, med varierande arbetstider under perioden 2/9 -18/12 2019. Tjänsteort är Norsborg och arbetet innebär resor under turnéperioden enligt vårt lokala arbetstidsavtal.

För mer information kontakta:

Henrik Malmberg, chef Ljud, Ljus och Bild, tel.08- 53199136

Karin Gunnarsson, facklig representant Teaterförbundet, avdelning 15, tel. 070-637 59 35

 

Välkommen med din ansökan!

Vi vill ha din ansökan inklusive CV och referenser, senast den 31 januari 2019.

För mer information gå in på www.riksteatern.se/jobb alt sök via denna länk:

https://riksteatern.varbi.com/se/what:job/jobID:246542/

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse 3-6 måneder
Anställningen avslutas 2019-12-18
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1
Kontakt
  • Henrik Malmberg, 08-53199136
Facklig företrädare
  • Karin Gunnarsson, 070-637 59 35
Publicerat 2019-01-10
Sista ansökningsdag 2019-01-31

Tilbage til Ledige stillinger